La veritable història de la Torre de la Minyona
Som-hi!

Fitxa tècnica

Nom
La veritable història de la Torre de la Minyona
Tipologia

Visita turística teatralitzada

Localització

Castell de Cardona

Any

2015

Client

Fundació Cardona Històrica

Repte

A finals de l’any 2014, l’interès pels productes històrics i culturals relacionats amb el Tricentenari va patir una forta davallada, segurament a causa de la saturació de propostes. El castell de Cardona té molta més historia que la relacionada amb la Guerra de Successió, i calia substituir “Desvalls, l’heroi de la resistència” per una altra visita teatralitzada històricament transversal i aprofitar-ho per donar-li un caire encara més familiar

Solució

Crear una visita teatralitzada amb format aventura – objectiu. A l’inici establim una missió i els entrebancs per aconseguir-la són l’excusa per descobrir la història, els secrets i les curiositats del castell.

La llegenda de la Torre de la Minyona és la contalla més famosa de Cardona i el seu castell, i narra la dissortada història de l’amor prohibit entre Adalés, filla del vescomte, i Abdalà, príncep sarraí, al segle XI. Amb l’excusa de trobar un final alternatiu a l’original (ella mor tancada dins la torre) escrit a les pàgines del diari personal de la jove, dos “viatgers del temps” fan un recorregut a mil anys d’història i a tot el monument. El to és desenfadat, planer i divertit, amb música, misteri, acció i tendresa.

“I si el final de la llegenda
fos un altre?”
L'Arnau i la Sança cantant
La Sança amenaça l'Arnau
L'Arnau molt ben acompanyat

Desvalls, l’heroi
de la resistència

Fitxa tècnica

Nom

Desvalls, l’heroi de la resistència.

Tipologia

Visita turística teatralitzada

Localització

Cardona

Any

2014

Client

Cardona Turisme

Repte

En el context del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014), al Castell de Cardona calia trobar un producte turístic alternatiu a la visita guiada clàssica, que es basava, sobretot, en termes i dades d’enginyeria militar en una fortalesa moderna. L’objectiu era aconseguir una manera diferent d’explicar el Setge de Cardona i la seva importància en aquest gran conflicte europeu.

Solució

Una visita teatralitzada protagonitzada pel Coronel Manuel Desvalls, governador de la fortalesa, i la Blanca, una cardonina refugiada al castell durant el setge. Oferir contrapunt de la gent del poble en uns fets eminentment militars, permet la implicació del públic, creant-hi uns vincles fins i tot sorprenents. Un recorregut per les muralles, baluards i el principals elements del monument, permet fer-nos una idea del que hi va passar al 1711.

“Viurem lliures
o morirem!”